Dette indhold er sponsoreret
Skal din bil skrottes og vil du gerne have mest mulig for den? Mangler du information omkring at skrotte en bil, altså hvad man kan få for den og hvordan man undgår og blive snydt? Der kan være stor forskel på hvad du kan få for din bil, afhængigt af hvilket skrothandler du vælger og benytte. En skrothandler har nemlig altid overtaget, da de selv bestemmer hvor meget de er villige til at tilbyde for din bil. Det er derfor altid skrothandleren som har det sidste ord, hvilket også betyder at du ikke altid skal tage det første og bedste tilbud. Der kan være flere tusinde kroner til forskel på de forskellige skrothandleres tilbud, hvilket kan være enten godt eller skidt for dig. Det er her du skal huske den såkaldte skrotpræmie, som er en betaling staten gør for din bil. Der er mange forskellige parametre der bestemmer hvilket værdi din bil har for en skrothandler. Det er ting såsom, hvilke reservedele bilen har og om de kan videresælges og hvilken stand bilen er i. Der er mange forskellige ting du skal tage højde for, når du vil skrotte din bil. Dette oplæg vil give dig et større overblik over disse ting og guide dig til hvordan du kan undgå og blive snydt samtidig med at få en god fortjeneste på din bil.
Undgå og blive snydt
Skrotning af bil kan hurtigt få dig til at føle dig snydt og det er der aldrig nogen der har lyst til. Først og fremmest, vil det være en god ide og opsøge flere skrothandlere end blot én eller to. Anbefalingen lyder at opsøge i hvert fald 3-5 forskellige skrothandlere, da dette også giver dig en større mulighed for, at få mest muligt ud af din bil og dermed også en mindre mulighed for at blive snydt. Dette betyder også at hvis du sælger din bil til den første skrothandler du får et tilbud af, så er muligheden for at du bliver snydt langt større. Derved giver opsøgningen af flere skrothandlere dig muligheden for at få flere tilbud og dermed vælge det bedste. Det er dog mere bøvlet og tager selvfølgelig længere tid og opsøge flere, men det kan til gengæld også give dig muligheden for at få en større fortjeneste på din bil og dermed flere penge i lommen. Det er derfor god tid og bruge. Du skal dog være opmærksom på, at der typisk vil være skjulte gebyrer hos skrothandlere, som de kan kræve og få for, at din bil skal skrottes. Det er derfor vigtigt at du sætter dig ordentligt ind i de her skjulte gebyrer, inden du skrotter din bil.
Skrotpræmie
I Danmark er der indført en såkaldt skrotpræmie af staten. Denne præmie ligger på omkring 2.200 danske kroner for både diesel og benzin biler. Du kan derfor altid få 2.200 kroner for din bil. Ved opsøg af flere skrothandlere kan du dog risikere og få flere penge for din bil en hvad den såkaldte skrotpræmie ligger på, hvilket også understøtter, at det vil være en god ide og opsøge flere skrothandlere. Der er selvfølgelig flere faktorer der spiller ind når du skal skrotte din bil i form af hvor meget du kan få for den. Disse faktorer er afgørende for hvilken værdi en skrothandler kan tilbyde dig. Det er faktorer såsom, hvilket stand din bil er i, hvornår den er fra, om den har gode og brugbare reservedele som en skrothandler kan sælge videre og hvad jern prisen ligger på. Hvis din bil er en nyere model eller har en forholdsvis ny oprindelsesdato med brugbare og optimale reservedele, vil du ofte kunne få en bedre pris end hvad skrotpræmien ligger på. Dette går begge veje, hvilket også vil sige at hvis din bil modsat er en ældre model med defekt og med reservedele som ikke kan bruges til videresalg, vil du dermed få en lavere pris. Det er derfor en god ide, at du sætter dig ind i hvilken stand din bil er i, så du dermed også kan justere dine forventninger til noget realistisk.
Professionel rådgivning
Hvis dette er en for stor mundfuld for dig og du ikke helt kan overskue det, så har du altid en mulighed for at opsøge professionel rådgivning. Dette kan hjælpe dig i form af hvordan du skal gribe det hele an.